De første keramiske fliser med Cradle to Cradle certificering i verden

Hvad er Cradle to Cradle? 

Ligesom i naturen er der ikke Cradle to Cradle spild, ingen mangel og ingen begrænsninger. Det er et designkoncept baseret på ubegrænset genbrug af råmaterialer (‘affald er mad’), brugen af vedvarende energi og stimulering af mangfoldighed. Målet er at lancere en ny industriel revolution, der sikrer, at produktion og produktion har en positiv indvirkning på samfundet, økonomien og vores planet. Cradle to Cradle blev udviklet af professor Michael Braungart (EPEA) og arkitekt William McDonough (MBDC) og er siden blevet et velkendt bæredygtighedskoncept. Innovationsinstituttet Cradle to Cradle Products (C2CPII) blev grundlagt i 2011 og administrerer Cradle to Cradle-produktstandarden. Instituttet har hovedkontor i San Francisco og ledes af en uafhængig bestyrelse.

Bæredygtighed er en af Mosas kerneværdier og har højeste prioritet i udviklingen af nye produkter, ansvarlige produktionsprocesser og optimale arbejdsforhold. Mosa er verdens første keramiske flisevirksomhed, der får fuld Cradle to Cradle® Silver-certificering for næsten hele sin flisekollektion. År med forskning og investeringer har givet endnu flere resultater, herunder ISO 14001-certificering, Dubokeur-segl og registrering i forskellige miljødatabaser. Mosa-fliser bidrager også til bæredygtige bygningscertificeringer som LEED, BREEAM, DGNB og HQE.

Læs meget mere om Mosa’s Cradle to Cradle tiltag

HER

Cradle to Cradle og Mosa

Bæredygtighed er et vigtigt tyngdepunkt i den hollandske virksomhed Koninklijke Mosas mission og principper. Det er en selvfølge at dette hører til et bæredygtigt produkt som fliser og et kvalitetsbevidst firma som Mosa. Cradle to Cradle (vugge til vugge) er en innovativ, positiv og integral tilnærmelse til bæredygtighed, som ikke går ud fra reduktion men ubegrænset genbrug af råstoffer: “affald er lig med føde”. Det passer meget godt til Mosa. Vi er overbeviste om, at der i fremtiden kun er plads til bæredygtige produkter, som er produceret forsvarligt og som kan anvendes uden risici for helbredet. Det er et ansvar, som vi deler med Dem, vores kunder. Dette understreges yderligere i lovgivningen, som i stigende grad foreskriver bæredygtige produkter inden for byggeriet.

Mosa angriber tingene fundamentalt og derfor har virksomheden indgået et intensivt samarbejde med EPEA, prof. Michael Braungarts videninstitut. Efter tre års udvikling har Mosa i december 2010 modtaget Cradle to Cradle Silver certifikatet for næsten hele sit produktsortiment. I den forbindelse er der testet fem hovedkriterier: Råstoffer, mulighed for genbrug, energiforbrug, vandressourcemanagement og arbejdsforhold.